22 Octombrie 2013: Craniul unui Nou Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud a izvorât abundent mir în această dimineaţă la biserica Sfântul Gheorghe construită de Sfântul Constantin Brâncoveanu la Palatul Mogoşoaia

 

UP DATE 3: vedeți și pozele de aici, cu craniul izvorând mir fără îmbrăcăminte: https://dogmaticaempirica.wordpress.com/2013/11/12/poze-noi-cu-craniul-care-a-izvorat-mir-la-mogosoaia-izvorand-mir-in-alta-parte/UP DATE 2: în seara aceasta, Vineri, 25 Octombrie 2013, la orele 21, moaştele au izvorât din nou. Venise un grup de credincioşi din provincie însoţiţi de o maică de la Măn. Paltin. Mai întâi s-a simţit un miros puternic de mir, apoi a început să izvorască.

UP DATE: am fost anunţat că moaştele începuseră să izvorască mir încă de la casa domnului la care rămăseseră peste noapte.

Dupa cum se vede, a curs circa jumătate de litru de Sfânt Mir. Martorii susţin că dimineață brobonea cu putere, după ce mai înainte fusese uscat. Noi am ajuns după câteva ore, când doar transpirau cu Sfânt Mir. Minunea ne aduce aminte de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir – pe care îl vom prăznui sâmbătă. Harul lui Dumnezeu lucrează și astăzi, ca și în vechime, în Biserică. Sfinții de astăzi nu sunt cu nimic mai prejos de cei din vechime. Totul este să ne hotărâm să le urmăm calea. Mare parte dintre sfinții închisorilor comuniste au fost mireni – asemenea Marilor Mucenici Dimitrie și Gheorghe.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, moaştele vor zăbovi la această biserică până Duminică.

Iată câteva poze şi o filmare (voi reveni cu noi filmări şi date relevante). Am fost la faţa locului şi depun mărturie. Craniul îl ştiu de ani de zile. Mirosea extraordinar şi a fost cinstit nu o dată la conferinţele dedicate noilor mucenici şi mărturisitori. Aseară fusese o conferinţă unde fusese venerat la Târgovişte. Din câte ştiu, aceste moaşte ajută mult împotriva patimilor grele. În filmare se aude la un moment dat cum se chinuie cineva din cauza demonului la apropierea de Sfintele Moaște. Desigur, cu aceste lucruri trebuie să fim discreți. Și totuși, nu pot să nu remarc faptul că în Duminica aceasta s-a citit tocmai pericopa evanghelică despre demonizatul izbăvit de Hristos.

Veniţi să ne veselim de Domnul şi să strigăm Lui cu glas de bucurie!
Marian Maricaru

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

Craniu de Nou Mucenic de la Aiud izvorand mir la biserica Palatului Mogoșoaia

112 gânduri despre „22 Octombrie 2013: Craniul unui Nou Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud a izvorât abundent mir în această dimineaţă la biserica Sfântul Gheorghe construită de Sfântul Constantin Brâncoveanu la Palatul Mogoşoaia

  1. Doamne ajuta!

    Oare e acelasi craniu care a fost adus spre inchinare, la Baia Sprie de catre monahul Teodot, cu ocazia decernarii titlului de Cetatean de Onoare, Sfantului Iustin Parvu ?

    Va multumesc anticipat.

  2. Buna ziua, m-am uitat la film. Nu vreau sa sune ciudat dar mi-a venit in minte cu lacrimi Dimitrie, numele sfantului. Poate e un gand stupid, oricum voi incerca sa ajung si eu acolo. Doamne ajuta! Minunati sunt sfintii Tai Doamne!

    • Nu prea esti coerenta , ce e aceea un gind stupid cind te gindesti la sfinti ?
      Daca e ceva stupid atunci precis e de la satana care se joaca cu mintea domniei tale . Scuze de sinceritate , dar consider ca e mai bine sa vezi adevarul decit sa te lingusesc inducindu-te in eroare . Si inca ceva , daca nu vreti sa fiti considerata egoista , dupa ce ii slaviti pe sfinti faceti si pomeni celor nevoiasi muritori de foame caci si ei sint copiii lui Dumnezeu , nu numai dumneavoastra cea care va plimbati pe la locurile sfinte , bine indestulata cu de toate . Caci nu cred ca drumurile acestea sint gratis .

      • Iertaţi, dumneavoastră cu cine vorbiţi şi despre ce? Dacă veţi continua cu aberaţiile neo-marxiste, nu vă miraţi dacă nu vă mai aprob commenturile. În plus, sunteţi foarte pe lângă subiect! Dar foarte! Domnul să vă lumineze!

    • Sfintii sunt, cu adevarat, marturii vii ale iubirii de oameni a lui Dumnezeu!
      Mare esti, Doamne, si nici un cuvant nu e de ajuns spre lauda minunilor Tale!

  3. Pingback: MARE MINUNE: Un craniu de la Aiud a izvorât aprox. 1/2 litru de mir - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

  4. Pingback: Un craniu de la Aiud izvorăşte mir | Familia Ortodoxa

  5. Pingback: PELERIN ORTODOX » 22 Octombrie 2013: Craniul unui Nou Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud a izvorât abundent mir

  6. Printre up date-urile tale, pt. care-ti multumesc, as aminti ca pe 22 pe-nserat am avut bucuria sa vad si eu -de doua ori- mir izvorand…Slava Domnului!

    • S-ar putea să mai rămână acolo nişte zile, încă nu este sigur. Nu vă faceţi griji, nu vor fi ascunse. Sfinţii vor să fie cunoscuţi, cinstiţi şi să ajute! Dacă organizaţia conferinţe în provincie, se va veni cu ele. Palatul Mogoşoaia, construit de Sf. Constantin Brâncoveanu, este celebru. Se află în comuna cu acelaşi nume de la ieşirea din cartierul Bucureştii Noi, spre Târgovişte, aproape de Bucureşti.

  7. Am fost si eu ieri, ma bucur ca Dumnezeu m-a invrednicit sa ma inchin la sfintele moaste, va multumesc pt ca prin voi am aflat si eu de aceasta minune, dar imi pare rau ca atat de putini oameni s-au impartasit de ea. Doamne ajuta !

  8. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (27.10.2013): MINUNE – MIR izvorat dintr-un craniu al unui Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud. Noutati CHEVRON – ROSIA MONTANA. Nazismul vaccinalist. Erezia monofizita. Proiectul Blue Beam | Saccsiv's Weblog

  9. Daca toate mustele ar face miere ce bine ar fi . Cum sa vina multa lume cind totul este dubios .
    Toti stim ca traim timpurile se pare , din urma . Urma care nu se stie cite secole va mai dura .
    Caci sfintii nu vorbesc ca sa ne spuna . Deci cei decedati la Aiud si in alte inchisori nu pot fi considerati sfinti numai pentru ca au murit in inchisoare si au fost ingropati in gropi comune .
    Alt motiv este ca acolo au fost inchisi de regula oameni VINOVATI , poate din greseala si unu-doi
    nevinovati . Ori cei vinovati , pot sa fie numiti mucenici ?
    Atentie , caci in timpurile actuale au aparut multi mincinosi care cauta sa pacaleasca oamenii
    credinciosi , dar naivi si usor de dus de nas . Caci multi credinciosi exagereaza cu mersul pe
    la orce loc , caci n-au ce face cu banii si sint disperati sa-si asigure loc in rindul intii in Rai .
    De ei profita multi oameni falsi .
    Oamenii evlaviosi dar cu mai multa judecata stiu ca nu orcine si orcind devine sfint sau mucenic .
    Altfel am gasii pe multe strazi mucenici ( din cei impletiti ) .
    Deci un fost parazit , fost patron pe timpul regelui a fost aruncat in inchisoare , iar dupa ce moare
    prostii sa-l considere mucenic ? De ce ? Pentru ca in urma terorii patronilor au murit si de foame
    nenumarati oameni si copii ? In inchisorile vechiului regim n-au fost aruncati de regula oameni
    cinstiti care isi asigurau traiul prin munca cinstita . Acolo n-au ajuns muncitorii chinuiti de
    regimul burghezo-mosieresc . Deci cei care au fost inchisi isi meritau soarta . Nu spun ca nu au
    fost si erori , dar in orce vremuri ele exista chiar daca sint regretabile .
    La Aiud si Gherla ar trebui dusa toata conducerea de azi a tarii , toti patronii astia ticalosi care ne omoara cu zile .

      • Inchisorile comuniste, au fost pline de Preoti si calugari arestati abuziv tocmai ptr viata imbunatatita pe care o aveau . Stie cineva unde a fost descoperit craniul? In ce localitate? Multumesc.

    • Dumnezeu face minuni prin placutii Lui.
      M-a invrednicit Bunul Dumnezeu sa ajung si eu Ieri la Sfinetele Moaste,… e adevarat o mare minune, se simte sfintenia chiar de afara, la intrarea in biserica…
      Si acuma cand imi merge gandul la Placutul lui Dumnezeu ma trec fiorii.

      Sa nu vorbim daca nu stim, vedem sau simtim..

      Slava Lui Dumnezeu!!!

      • Vai , vai , ce ne place limbajul de lemn . Cine a criticat ceva despre moaste sau
        ce placut e sa te plimbi pe la locurile sfinte cu adevarat , atunci cind ai bani multi de care nu te doare , in timp ce multa lume moare de foame desi munceste cite 9 ore zilnic ?
        Eu , spre supararea unora mai dubiosi in gindirea si iubirea ce trebuie sa o aratam aproapelui nostru chinuit de necazuri , – aratam destul de clar ca cei care au murit in inchisoarea de la Aiud ( sau Gherla ) si care au fost ingropati in gropi comune , nu pot fi numiti mucenici . Niste ticalosi care au chinuit sute de oameni pe timpul cind erau patroni era normal sa se bucure de adapostul inchisorilor si deci ei NU pot fi mucenici . DACA chiar ar fi adevarat ce se spune atunci respectivul inseamna ca ar fi posibil sa fie victima unei erori sau abuzul unui dusman personal .
        Deci nu mai subliniez faptul ca unele persoane cu frica de Dumnezeu vrind sa intareasca cele scrise in articol , au recunoscut ca cele scrise de ele ca marturie NU erau vazute personal CI erau povestiri ale altor persoane de prin apropiere .
        Oare de ce nu au vazut cele relatate , cu ochii lor ? ? ?

      • Cine nu a văzut personal ce? Eu am văzut. În plus, chiar nu cunoaşteţi istorie şi, prin ceea ce spuneţi, arătaţi nu numai ignoranţă, dar şi rea credinţă, ba chiar călcarea în picioare a elitei româneşti interbelice. Şi nu numai a elitei. Vi s-a răspuns şi nu aţi fost capabilă să vă justificaţi.

      • @ Gabi

        Spui: „DACA chiar ar fi adevarat ce se spune…”

        Adica tu contesti un adevar vizibil chiar si cu ochiul liber in filmarea postata aici. Probabil tu contesti chiar si Sfanta Lumina ce se pogoara in fiecare an in Sambata Mare la Mormantul Sfant din Ierusalim, unde pe langa numarul coplesitor de martori la eveniment, mai exista si atestari istorice si filmari.

        Adevar iti spun Gabi, caci cei ca tine de l-ar vedea pe Hristos in carne si oase, nici atunci nu ar crede. Cei ca tine, n-au crezut nici cand au vazut ca Lazar a fost inviat, desi intrase in putrefactie.

        Gabi, „Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!” (Ioan 20, 29).

        Dumnezeu sa te lumineze si sa-ti despietreasca inima.

      • Draga Cosmin , departe de mine gindul sa-mi permit sa contest ceeace spuneti voi . Eu am vrut
        sa exprim doar o oarecare indoiala caci chestia asta cu mirul e pentru mine ceva nou si sint inca sub influenta unei descoperiri de mai de mult , cu multi ani in urma . S-au gasit in spatele unei icoane a Maicii Domnului , niste tevi foarte fine care din cind in cind produceau lacrimile care aduceau multi turisti la acea biserica . Deci NU contest , sa fie clar , dar pentru mine mai ales la aceasta virsta e mai greu de inteles .
        Cit despre ce m-ai acuzat in legatura cu Domnul nostru Isus , ma doare sa stii . Este prea exagerata acuza . Sincer , nu as putea sa-L contest pe cel la care mereu ma inchin . Sa nu te indoiesti rogute , de un om simplu , care nu are posibilitatea de a mai iesi din prafuitul Bucuresti sa vada minuni .
        Deci nu am cum sa contest propria mea religie crestina . Este adevarat ca ma deranjeaza lupta asta in care ortodocsii se tot bat cu pumnul in piept ca numai credinta asta e cea adevarata .
        Eu consider ca toti crestinii de rit vechi ar trebui sa-si dea mina si in unire sa lupte cu timpurile acestea tot mai grele . Sa lupte cu necredinta , sa ajute pe cei ce se indoiesc , etc.
        Cred ca trebuie sa stringem rindurile , caci cei alesi nu sint atit de multi ca cei de pe drumul pierzaniei . ATENTIE mare totusi caci ESTE timpul mincinosilor , falsilor . Ei vor sa ne dezbine
        si pentru asta fac probaganda mincinoasa .
        Vrei dovada : se bate mult moneda pentru adularea legionarilor . Pai degeaba vorbesc unii ca astia doreau binele romanilor cind mergeau peste tot cu insemne naziste si impuscau oameni .
        Mi s-a spus pina la urma ca de exemplu pogromul din Bucuresti si cel din Iasi n-au existat .
        Uitati-va pe internet la wikipedia . Eu nu am nevoie caci tatal meu pt ca a fost cinstit a trait modest totdeauna cu toate ca avea prieteni ce capatasera ceva functii si il doreau alaturi de ei . Deci tata nascut in 1909 stia bine ce au facut legionarii . De ce e propaganda mincinoasa omorirea lui Nicolae Iorga ? si a altora ca el . Altii contesta rascoala din 1907 . Eu ii asigur ca-s zapaciti la cap .
        Bunica mea s-a nascut in 1887 si a apucat acele evenimente . Mi-a confirmat ceea ce scria in manualul de istorie . Dar astia care contesta toate astea sint cei care se bucura azi de avantajele acestui regim ce a dat liber la hotie , minciuna si inavutire fara limita . Ei ma condama ca spun ca am trait cinstit dar civilizat pina in 1990 . Dar sa nu uitam ca Domnul Isus ne-a invatat sa NU adunam averi desarte aici pe pamint . Care e greseala mea cind ii acuz pe patroni ca de dragul averilor si-au vindut sufletul satanei . Eu am vazut cu ochii mei cum Romania a inflorit si progresat sub comunisti . Acum traim mai rau ca strabunii nostri in 1938 . Ne jucam cu vorbele ca pina in 1990 nu puteam fi credinciosi . Dar atunci Catedrala Romano-Catolica cum de era duminica arhiplina si de diferiti diplomati straini acreditati in Romania ( CD ) ?
        Totdeauna bisericile au fost deschise , cu mici exceptii . Dar asa se intimpla in orice regim cind ai in fruntea tarii o elena ceausescu analfabeta si deci si fara minte . Sistemul a fost mult , mult mai bun decit cel de azi , bolnav si depasit , dar oamenii lacomi au abuzat , dar totusi cu mult mai putin ca azi . Mi-e foame , sint bolnav si nu mai pot muncii . Nu am dreptul la sistemul de sanatate asa distrus cum l-au facut . La comunisti nu am suferit de asa ceva precum azi .
        In acele vremuri pierdute am trait de 1000000 de ori mai bine . AZI astept mereu sa-mi stea inima obosita si nehranita , sa plec la Domnul . Duc o viata de arestat la domiciliu iar unii imi spun ca-s nebun caci ei nu stiu prin ce metoda vad ca eu o duc bine . Cum , mincind o gustare o data pe zi ?
        Asa sa dea Dumnezeu sa traiasca si ei si atunci sa vedem ce vor mai spune .
        AMIN !

      • @ Gabi,

        Spui: „Este adevarat ca ma deranjeaza lupta asta in care ortodocsii se tot bat cu pumnul in piept ca numai credinta asta e cea adevarata .”

        Unirea religiilor de care vorbiti, intr-una singura, poarta numele de ecumenism si este religia lui antihrist, pe care iudeomasonii si toate bisericile sectare, ateii, homosexualii, il asteapta.

        Cum explicati faptul ca, Sfanta Lumina coboara la Mormantul Sfant, doar cu ocazia Pastelui Ortodox si in urma savarsiri serviciului liturgic Ortodox?

        Cum explicati faptul ca, acel foc care aprinde candelele in mod miraculos, in primele minute nu vatama ?

        Cum explicati faptul ca, au fost lasate si alte culte sa savarseasca serviciu religios acolo si nu s-a petrecut nimic ? Probabil veti spune ca Ortodocsii triseaza, la fel cu icoana cu tevisoare de care ati amintit si care cred ca se intamplase pe la papistasi, nicidecum la ortodocsi. Va intreb: de ce nu au trisat si celelalte culte ?

        Sunt intrebari la care nu puteti raspunde, deoarece nu puteti sa pricepeti si sa percepeti Harul, din motive lesne de inteles: sectarii sunt in general stapaniti de un duh eretic si le va fi imposibil aproape, sa perceapa Adevarul. Sectarii, papistasii si alte denominatiuni pseudocrestine, sunt inafara harului, tainele lor nu sunt valide deoarece sunt lipsite de Har.

        Toate sectele au fost infiintate de evrei pentru a ratacii neamurile, verificati si la secta dvs cine a infiintat-o si ce origini avea respectivul. Toate sectele sunt rezultatul uni atac masonic orchestrat inceptand din ultimii 150 de ani de catre acesti vrasmasi talmudici, impotriva Dreptei Credinte.

        Poporul Roman este Ortodox prin nascare, fiind crestinat de insusi Sf. Apostol Andrei. Daca nu esti Ortodox nu te poti numi Roman, ci tradator. Este problema noastra pentru care suferim azi intreaga Romanie, fuga la secte si la alte credinte. Hristos este Ortodox, deoarece Dreapta Credinta e una si aceeasi de 2000 de ani. Cei ce s-au rupt din ea, vor da sosocoteala in fata Mantuitorului la judecata. Poate va fi bine, poate va fi rau pentru ei, asta Mantuitorul va decide. Nu e treaba noastra sa condamnam.

        E de respectat cel ce se naste intr-o credinta sa o continue, dar in acealsi timp are obligatia sa caute Adevarul in permanenta si sa nu se plafoneze in inselare.

        Cand Sfanta Lumina Necreata, iti aprinde de 2000 de ani candela, iar acea flacara nu te arde in primele minute, chiar nu iti starneste nici un semn de intrebare ??? Cat de inselat si de stapanit de duhuri inselatoare trebuie sa fii, sa ramai inert si ignorant la asa ceva ???

        Dumnezeu sa va lumineze, totusi!

      • Buna ziua! Dl. Admin, va rog frumos , daca aveti mai multe detalii legate de sf moaste (craniul) de la Mogosoia, gen: anul deshumarii, daca au mai fost descoperite si in alte gropi comune comuniste , astfel de oseminte, etc., cu bunavointa sa-mi trimiteti si mie un msj pe adresa de mail. Va rog frumos si respectuos! Va multumesc si bucurii sa aveti!

      • S-au dezgropat multe astfel de oseminte la groapa comună de la Râpa Robilor de la Aiud. Ar fi bine să mergeţi acolo, la schitul Înălţarea Sfintei Cruci, unde se păstrează multe astfel de moaşte, ca la un loc sfânt. Cei de schit vă vor explica tot ceea ce doriţi. Pe de altă parte, acolo este pe cale de finisare un întreg centru de cercetare a fenomenului noilor martiri. S-a scris mult pe aceste teme. Au izvorât de multe ori şi în multe locuri moaşte aduse de acolo. Căutaţi pe internet. Dacă nu vă descurcaţi, contactaţi-mă.din nou cu încredere! Doamne, ajută!

    • Imi pare rau pentru dumneata (doamna sau domn) dar daca nu vrei sa cunosti istoria adevarata a Romaniei atunci nu mai vorbi. Un preot spunea asa. Poti rupe o foaie dintr-un manual de istorie, dar nu poti sterge istoria tarii. Citeste despre viata sfintilor inchisorilor comuniste, citeste despre elita tarii noastre si apoi sa vorbesti despre ei de rau. Despre ce vorbesti tu acolo? Au fost inchisi toti studentii de elita ai tarii noastre. Comunismul a vrut sa stearga de pe teritoriul tarii toata populatia „cu carte” si sa ramana la conducere doar „pleava”, ceea ce s-a si intamplat. De pleava am fost condusi si unii inca mai sunt in fruntea tarii. Iar dumneata gandesti ca ei…..

  10. 1. „Vineri seară” nu este o dată. Ar trebui notată în articol data, eventual cu menţiunea zilei.
    2. Fiica de securişti şi turnători care a postat mesajul de mai sus nu are nicio scuză pentru minciunile înşirate. Trebuie să ai creierul total subdezvoltat pentru ca la aproape un sfert de secol de la căderea comunismului să mai repeţi ideile de propagandă comunistă. Au fost închişi în puşcării mai bine de 100.000 de ţărani. Ţărani, nu boieri. Ţărani adesea foarte săraci. Care nu voiau să-şi dea pogonul amărât la cooperativizare, care nu voiau să se lepede de Hristos, care nu voiau să colaboreze cu ocupaţia sovietică etc. La fel au fost închişi studenţi, fii de ţărani şi muncitori, au fost închişi profesori şi învăţători, fii de ţărani şi muncitori, oameni care erau „vinovaţi” doar că nu voiau să devină atei şi internaţionalişti, că voiau să-L poată iubi pe Dumnezeu şi să-şi poată iubi neamul. Cât de dement poate să fie cineva ca să creadă că sutele de mii de deţinuţi politici au fost, cu toţii, moşieri?!! Păi nu avea toată Europa atâtea familii de moşieri câte ar fi avut România! Nu cred că cea care a spus asta nu ştie adevărul. Cred că este grav, grav bolnavă la cap. Sau, în cel mai bun caz, este o puştoaică de vreo 12 ani îndoctrinată de părinţi şi bunici criminali, torţionari comunişti care îşi justifică astfel activitatea bestială.

    • Aveti dreptate. Mai este o problema,problema, anume ca atunci cand am facut up date – ul, l-am facut de pe alt aparat, pe care ramasese (in aplicatie) prima varianta a articolului, fara poze şi fara noile detalii. Dar zilele acestea au fost foarte incarcate si nu am avut.vreme de reparat. Am incercat la un.moment dat, ceva s-a blocat, si nu am mai avut vreme. Deci, este vinerea de dupa izvorâre, deci 25 octombrie. Bucurie!

      • Sa zicem , ca sa va fac pe plac , ca pustoaica de 12 ani nascuta in 1955 nu stie istorie . Dar cum explicati voi mizeria in care traim dupa 1990 cind printre altele numim inaintasi iubiti pe fostii boieri si patroni ? Ati vazut ipocrizia TUTUROR partidelor care au guvernat de atunci tara . Au vindut tot ce era bun in Romania , inclusiv poporul . Asta cum se numeste ?
        Se pare ca nu va convine ce va spun pentru ca faceti parte din clasa asupritoare de azi , din patronatul parazit , sau aveti salarii preferentiale ce va ofera o viata de invidiat . Dar daca sinteti in credinta lui Dumnezeu uitativa in jur la saracia in care traieste poporul , majoritatea oamenilor de rind . Ca doar aveti ochi si minte .
        Pretinde-ti ca stiti totul , unde vedeti viata in roz in tarile capitaliste ?
        Am trait in comunism , am muncit cinstit si am trait decent , chiar extraordinar de bine in raport cu viata mizera de azi . M-am eschivat inteligent de a fi membru
        PCR , n-am avut legaturi cu securitatea , martor imi este Dumnezeu . Dar dati-mi inapoi traiul de pina in 1990 , caci imi este foame , sufar crunt asemenea milioanelor de napastuiti de la orase si sate . NU cred ca cunoasteti situatia deplorabila din localitatile tarii . Orase intregi nu mai au caldura . Mii si mii de oameni sint nevoiti sa plece sclavi in strainatate pentru a nu muri de foame aici in tara natala . Voi imi vorbiti de ce ? De libertatea de a muri de foame pentru ca burghezia de azi sa duca o viata desantata bazata pe pricipiile SATANEI , santajul este in floare . Asta numiti voi ca bat cimpii ? Mai va tot dati iubitoare de sfinti , dar dupa felul cum imi faceti adresare ma tem ca fariseismul va e prieten .
        Aflati ca si bunicul meu a stat putin in inchisoarea comunista . Avea citeva hectare de pamint si l-au pirit betivii satului ca este chiabur . Dar dupa ce a facut dovada ca a fost improprietarit ca si ceilalti tarani in urma participarii la razboi , i-au dat drumul , caci nu s-a bagat in treburi dubioase .
        Unii tarani au pactizat cu legionarii , alte secaturi de criminali care l-au omorit pe Nicolae Iorga . Sau nici asta nu e adevarat ? Ce numiti domniile voastre ” elita ”
        acelei vremi , pupezele alea imbracate de la Paris si capitalistii mari stapini de fabrici si uzine ? Care tineau poporul analfabet si muritor de foame .
        Elita o reprezentau oamenii de cultura , care ca si azi erau dati de o parte de snobii cu averi furate de la gura poporului . Nu va convine adevarul , dar noi astia care am trait civilizat , onorabil , din munca cinstita in comunism inca nu am murit asa cum vreti voi .
        Daca poporul roman nu ar fi muncit si construit in comunism nu mai aveau astia de ieri si de azi ce vinde ca sa faca ei avere . Smenarii de la conducerea tarii de dupa 1990 cite spitale au construit si dotat cu cele necesare ? Poate spuneti ca sint nebuna ca va amintesc ca patronii de azi se trateaza de diferite boli in strainatate caci sistemul de sanatate din tarisoara noastra este o RUINA .
        Nu vedeti ca sintem cersetori la usa primariilor ca nu putem plati factura de caldura ? Asta e fericirea ce va place ? V-au luat mintile BANII !
        Eu stiu ca cine il iubeste pe Isus si pe Dumnezeu tatal trebuie sa-i iubeasca si pe cei din jur si sa le vrea binele . Voi dupa cum va-ti exprimat aici cu vorbe dure nu prea aveti mila crestineasca si dragoste de aproape in piept , sau v-a cazut in buzunare ! Deschide-ti ochii mintii si lasati egoismul , daca voi o duceti bine ginditiva la cum o duc milioanele de romani chinuiti .

      • @ Gabi,

        Va spun eu de ce o duce poporul atat de rau:

        1. In primul rand pentru ca, unii dintre noi au scuipat pe martirajul lui Brancoveanu, alergand la sectari sau la eretici, pentru o pita sau un loc de munca.
        2. Pentru cele peste 20 de milioane de avorturi comise in ultimii 23 de ani.
        3. Pentru ca ne-am crezut inteligenti, smecheri si descurcareti si am ales sa fim condusi de oameni asemeni noua: inteligenti, smecheri si descurcareti. Nu am ales oameni marturisitori de Hristos, ca aceeia sunt inapoiati, cu mentalitati de ev mediu, sunt nationalisti si nu isi vand tara, sunt fundamentalisti, sunt extremisti, azi maine vor fi numiti teroristi, s.a.m.d.
        4. Pentru ca am ales sa imbratisam istoria scrisa de iudeomasonerie considerandu-i pe Legionari niste ucigasi.

        Acum, poate nu o sa va convina, dar scaparea noastra, a natiei romane, din starea in care ne aflam, consta exact in intoarcerea la Hristos, intru Dreapta Credinta Ortodoxa si cinstirea sfintilor canonizati si necanonizati, incepand cu precadere de la Stefan cel Mare si Sfant si oprindu-ne la cei pe care dvs. ii numiti „ucigasi” adica la Sfintii Inchisorilor, a caror moaste sunt izvoratoare de mir.

        Asta nu o spun eu, ci a spus-o de curand un pustnic din Sfantul Munte.

        Va mai intreb ceva: puteti oare dumneavoastra sa intelegeti acest fenomen al izvorarii de mir ?

        Domnul sa va lumineze!

    • Doamne ajuta! Multumesc pt raspuns, dogmaticaempirica! Cu voia Lui Dumnezeu, intr-o zi voi merge si acolo. Poate suna ciudat, avand in vedere mitul ce , de-a lungul anilor , s-a creeat in jurul unui asazis preot inbunatatit, insa eu sunt de parere ca pe Parintele Arsenie Boca, l-au omorat comunistii imediat dupa arestare si i-au trimis o copie la Prislop. Eu pe sfintia sa, il caut! Daca cumva stiti cand se vor intoarce sau unde sunt sf moaste, va rog frumos sa-mi raspundeti. Multumesc si bucurii sa aveti!

      • Aţi putea, totuşi, din respect faţă de blogul nostru, să scrieţi corect gramatical? Ca profesor, mărturisesc că este obositor să văd atâtea agramatisme flagrante. Iertaţi!

      • Tanti dogmatica se vede ca multa carte n-ai si ca esti dintre muierile alea care toata viata au stat numai la urma preotilor . Totusi nu mai face pe sfinta si tot arunca visele din noapte spunind ca-s realitati . Daca esti asa de evlavioasa fi mai modesta nu te mai bate cu pumnul in piept ca le stii pe toate , iar altii fraieri . Domnul Isus ne-a invatat ca la timpurile de urma NU se vor mai face minuni si deci e normal ca oamenii cu carte si cultura sa fie reticenti la chemarile domniei voastre care indemnati lumea la excursii . Nu toata lumea are bani si timp de plimbari prin tara caci trebuie sa mearga sa-si cistige cu greu existenta . Si poate va veni o zi cind vei recunoaste ca cei care cad in extaz pierd controlul realitatii , iar apoi spun ca au vazut si soarele imbratisind luna .
        Un carturar din vechime spunea ca dogmele se opun progresului si dezvoltarii societatii umane !
        Iar cei ce se inconjoara de dogme devin habotnici raminind inapoiati , deci din aceia care se opun progresului civilizatiei .

      • „Doamna” Gabi, cum v-aţi dat seama cât de femeie şi cât de tîmpit şi fără şcoală sunt?
        Şi unde spune că nu se vor mai face minuni? Poate la secta dumneavoastră. Dar la noi harul Duhului Sfânt lucrează neîntrerupt de douăzeci de secole.
        Iarăşi vă descalificaţi prin ce spuneţi, colportoare de clişee fiind…

      • Tocmai! Ce legatura are sfantul de Arsenie, cu craniul bunicii tale pe care il faci sa transpire!?

  11. În prima ei postare „Gabi” declară că „precis” satana se joacă cu mintea cuiva, şi că acesta este „adevărul”, doar pentru că acea persoană s-a smerit zicând că poate gândul ei este stupid. Apoi, îi hotărăşte femeii pe care o atacase şi „canon”, de parcă ar fi avut de unde să ştie dacă femeia în cauză face sau nu milostenie (cei mai mulţi pelerini fac multă milostenie – neo-staliniştii habar n-au însă vorbesc). Din prima postare se manifestă cu răutate, judecă şi osândeşte pe alţii, vorbeşte despre ce nu ştie.
    În a doua ei postare, „Gabi” începe agresiv (muşte şi miere) şi jignitor („totul este dubios”). După care începe cu jignirile. Îi declară ea vinovaţi pe cei închişi de comunişti pe criterii politice, oameni care au fost reabilitaţi de justiţie după 1989, dar „Gabi” „ştie mai bine” (sunt ironic), a cercetat fiecare dosar şi fiecare caz (de asemenea sunt ironic) şi i-a declarat pe cei mai mulţi vinovaţi.
    Apoi îi numeşte pe pelerini „disperaţi” şi oameni care „n-au ce să facă cu banii”. Îi declară pe mulţi, la grămadă şi fără niciun discernământ, fără nicio motivaţie, „mincinoşi”, „falşi”, „naivi”, „uşor de dus de nas”, „paraziţi”, „proşti” etc.
    Şi acest limbaj satanic, plin de venin, acuze, minciuni şi răutăţi însoţeşte fiecare postare.
    După care tot ea declară „cine îl iubeşte pe Isus (sic!) şi pe Dumnezeu tatăl (sic!) trebuie să-i iubească şi pe cei din jur şi să le vrea binele . (sic!)Voi după cum va-ţi (sic!) exprimat aici cu vorbe dure nu prea aveţi milă creştinească şi dragoste de aproape (sic!) în piept , (sic!) sau v-a căzut în buzunare !(sic!)”.
    Corect era „Iisus”, „Dumnezeu Tatăl”, „v-aţi”, „aproapele” şi, atenţie, nu se pune pauză înainte de semnele de punctuaţie.
    Dincolo de incultura scrierii persoanei zisă „Gabi” rămâne agresivitatea extremă a postărilor, limbajul stalinist şi lipsa de logică.
    Nu înţeleg de ce administratorul site-ului lasă asemenea postări mizerabile.
    Apropo, „Gabi”, ŢARA E CONDUSĂ DE COMUNIŞTI în zilele noastre.
    Ion Iliescu este mare demnitar comunist, la fel Traian Băsescu, iar Emil Constantinescu este fiu de agenţi sovietici NKVD veniţi în România interbelică pentru a spiona şi a provoca sabotaje şi alte acţiuni antiromâneşti. Roman, Ponta, Antonescu şi nenumăraţi alţii sunt urmaşi direcţi ai turnătorilor, torţionarilor şi membrilor aparatului comunist. Ei sunt, dragă „Gabi”, cei care distrug ţara. Comuniştii pe care îi iubeşti atât. Ei sunt cei care în 1989-1990 au preluat averea Partidului Comunist Român şi a ţării şi au jefuit totul. Comuniştii tăi.
    Ăştia sunt „şmenarii” de la conducerea ţării, cum îi numeşte chiar „Gabi”.
    Iar cei care au fost în închisorile comuniste au fost tocmai din elita pe care o deplângi că a fost dată la o parte şi în perioada interbelică şi în zilele noastre: ţărani credincioşi şi muncitori, medici, studenţi, elevi şi alţii asemenea. Înainte să vorbeşti şi să postezi asemenea mizerii adu-ţi aminte că există Judecata lui Dumnezeu şi că Iadul este veşnic. Nu-ţi mai vărsa frustrările şi incultura aici şi încetează cu minciunile (inclusiv cu aia cu „născută în 1955).
    Şi ar trebui să-şi amintească şi administratorul despre ce era vorba în articol şi să compare cu postările lui „Gabi”, care sunt cu totul pe dinafară şi nu ar fi trebuit lăsate.

    • Pai mai tataie moshu , nu stii zicala , corb la corb nu scoate ochii ? Normal ca cei de dupa 1990 sa reabiliteze pe cei din capitalismul trecut . Ca doar sint la fel , o mafie ca atitea mafii . Dupa spusele domniei tale acum traim bine cu foamea in git , iar inainte era rau caci nu era somaj . Acum e bine ca este somaj si s-a legiferat hotia si desfriul . Daca mataluta acum ti-ai facut o mica mafie cu citiva ciorditori de patroni si deci o duci bine , este egal cu zero in raport cu majoritatea amaritilor care sufera si de care vad ca nu te doare , dar zici ca esti mare credincios .
      Mai vorbesti ca astia sint comunisti , dar gresesti . Astia sint fosti comunisti care s-au lepadat de ce au fost pentru a ajunge la borcanul cu miere . Noi putem sa-i criticam orcit ca tot degeaba ei ne-au vindut si facut sclavi la straini . Poate nici n-ai observat ca tara e condusa de marionete , zici tu , comuniste , dar ei cer aprobare la Hitler 2 al Germaniei . Nu fac decit ce li se ordona de acolo caci tot ce e bun la noi TREBUIE sa ajunga in vest . De fapt pe mine nu m-ar interesa cine ne conduce , ci ce face ce activitate benefica are pentru traiul celor multi . Dar observ ca asta te deranjeaza caci ai ocolit pasajul in care am reamintit felul bun in care am trait . Tara in 1948 era intr-o stare jalnica , dar pe parcursul timpului situatia a prosperat . Nu poti sa nu recunosti ca in anii 1975 Romania era mult avansata fata de 1947 cind populatia era plina de analfabeti . In comunism a existat cu adevarat grija pentru nivelul de trai al populatiei . Acum a disparut .
      Rechinii astia cam oachesi , tuciurii ne-au vindut la gramada . Dar dupa spusele matale
      neicusorule acum in Romania se traieste ca in Rai . Dar pe dos .
      Daca te-as intilni pe strada ti-as arata CI ca sa nu mai pui la indoiala virsta mea , „iar apoi te-as pune sa-l inghiti ” , patroane . Recunosc ca nu-i agreez pe parazitii patroni , dar asta din cauza ca nu mai exista nici-o echitate in raportul dintre costul vietii si salarii . Nenorocitii de patroni se cred in locul lui Dumnezeu , cu drepturi depline de a face ce vor cu viata noastra de sclavi .
      Cu ce drept , fara nici o logica sau discernamint ne refuza ei dreptul la viata ? Adica de ce pe munca noastra primim o biata indemnizatie ca sa avem de o coliva , care n-are nici o valoare iar ei isi rezerva de la 5000 , 10000 de € in sus in fiecare luna ?
      DUPA 1990 am invatat ceva tare dureros . Ca nu am apreciat destul de mult sistemul in care am trait atitia ani . Am muncit in comunism , am trait de 1000000 de ori mai bine decit azi , mai asta care nu accepti ” mizeriile ” mele pentru ca sint REALE . Atunci numai cine nu dorea nu muncea .
      Si deci numai putorile furau ca le putea munca . Acum de ce iti place patroane , ca esti liber sa dai cu biciul in sclavii care iti aduc bunastarea ? Sau pentru ca vezi la tv toate diavolitele lui ucigaltoaca , care mai de care mai dezmatate , toate depravatele isi spun dive , etc. ? Am ajuns presul occidentului , asta e fericirea care o promovezi stimabile ? De toate astea este de vina sistemul asta putred si mucegait care permite orce fara masura si discernamint . Dai spaga si inchizi gura orcui . Da , sincer regret sistemul comunist pentru ca totul era cu masura si atunci disparuse exploatarea salbatica . Unii zic ca eram controlati . Si ce daca , omul cinstit nu avea de ce sa-i fie teama . Se temeau astia hoti de diferite ranguri . Ca doar nu populatia a dorit lovitura de stat din 1990 , ci securistii si acolitii lor care dormeau pe saltele pline cu valuta . Dar in acel sistem nu puteau sa o scoata la lumina ca ii arestau . Eu nu aveam nimic de ascuns , dar fiind muncitor nici nu ma cauta cineva pe acasa . Dar multi secretari ai PCR , tremurau cind auzeau soneria , caci luau spaga pentru anumite aprobari ce dadeau . Dar atunci mai puteai sa dai si o spaga , nu ca azi ca ai tot timpul buzunarele si burta goale , de fluiera vintul prin ele . Cine invata carte si muncea avea traiul asigurat . Asta era legea cea mai buna . Acum vai de mama noastra .
      Cind se faceau atunci mereu , mereu scumpiri ca acum ? Zaharul si uleiul au fost scumpite dupa 20 de ani cu 2 lei . Acum se scumpesc aiurea de citeva ori pe an . Acum cersim la primarie ajutor ca sa platim caldura , iar ei daca nu vor sa aprobe invoca tot felul de pretexte . Si inca ceva : eu totdeauna , de cind m-au botezat parintii si pina am sa mor tot crestin am sa fiu indiferent de regimul politic . Deci si sub conducerea lui Gheorghe Gheorghiul Daj tot crestin am fost !
      Dumnezeu insa iti da dar nu iti baga si in traista . Se pare , cu multa durere o spun , ca s-a cam suparat pe noi ca sintem foarte dezbinati . Asa ca dumneata patroane , daca erai un bun crestin cautai sa aduni lumea in jur caci ai stofa de lider , iar cu totii luptam sa dam jos jugul capitalist care ne omoara .
      Ziceai ca am acuzat pe cineva care a scris pe aici . NU , greseala , asta e smecheria matale ca sa iei ochii la lume . Eu nu acuz pe nimeni , doar intru in polemica in urma a ce citesc aici si fac comparatie cu cele traite de mine . NIMENI nu ma poate minti acum ca o duc mai bine cind acum cu un salariu de muncitor iarna cu greu platesti intretinerea si gata banii , s-au terminat .
      Asta e raiul din capitalism . Pastreaza-l sanatos , dar vezi sa nu te blesteme nepotii daca nu le lasi vreo fabrica de pe urma careia sa traiasca si ei .

    • Administratorul a lăsat aceste postări tocmai pentru că se gândea că Gabi / Gaby, aflat / aflată în greşeală, va primi un răspuns. Ceea ce a si primit. S-a plecat de la premisa că această persoană este sinceră şi că, fiind sinceră, deşi în puternică ignoranţă şi răutate, va primi Adevărul. De aceea i-am şi scris încă de ieri că dacă nu termină cu asemenea abordare, îl blochez. În plus, mi se pare paradigmatic comportamentul pentru contestatarii minunii. Ceea ce este bine de înţeles, pentru a-i putea ajuta sufleteşte… Este o întreagă serie de oameni care au dus-o binişor în comunism şi care pur şi simplu nu înţeleg nimic din ceea ce s-a întâmplat în istoria modernă a României şi nici ceea ce se petrece acum. Lucru dublat de o crasă incultură religioasă şi nu numai şi, prin urmare, de clişeisme. Noi suntem datori să îi primim cu dragoste pe toţi! Desigur, există şi o limită, cea a bunului simţ. Eu vă mulţumesc pentru că i-aţi răspuns! Ştiu că modul violent verbal, psihologic şi intelectual abordat de Gabi poate naşte contrareacţii, dar să covârşim răul cu Binele! Bucurie!

  12. Eu propun sa duceti craniul intr-un laborator stiintific riguros cu aparatura de investigatie adecvata si cercetatori pregatiti. Filmat non stop, monitorizat, scanat, tot tacamul . Asa cum se face de altfel in cazuri de experiente paranormale de acest gen, la universitati binecunoscute peste tot in lume. Daca craniul va emana mir si atunci, consider ca este intr-adevar o minune. Pana atunci NU. Spun asta pentru ca astfel au fost foarte multe cazuri de validare ale acestor fenomene, in timp ce multe altele s-au dovedit false. Eu consider ca este etic, corect si indubitabil sa se procedeze in acest fel. Daca nu, va fi doar un alt caz tipic de inselatorie similar celui practicat la rusi inca de acum 200 de ani… icoana emana mir, era vestita in toata rusia. Brusc s-a oprit…dupa ce tzarul a trimis oameni la fata locului sa verifice icoana si i-a amenintat ca darama asezamantul in intregime daca mai umbla cu smecherii… Va rog sa nu raspundeti la acest cu sarcasm si rautate cum am vazut ca se practica. Este opinia mea si daca considerati ca fenomenul descris mai sus este autentic, nu ati avea nimic imoptriva unei verificari stiintifice care sa intareasca acest adevar? Multumesc.

    • @ MIrcea,

      Nu trebuie dus nicaieri, caci nu te obliga nimeni sa venerezi moaste. Sunt lucruri care exista si se intampla pur si simplu, si care nu au nevoie de bagarea in seama a unora dintre noi.

      Cine e necredincios, asa ramane pana la moarte, doar daca Dumnezeu nu se indura de sufletul respectiv si ii trimite un eveniment care-i schimba mentalitatea.

      Nici Biserica, nici Sfinetele Moaste, nici Sfintii, nu au nevoie de tine, tu ai nevoie de toate acestea, chiar daca in impertinenta si ignoranta ta, refuzi sa recunosti.

      Dumnezeu sa te lumineze.

    • Mircea, eu am încetat să mai am îndoieli când o coastă a unui nou-mucenic a izvorât miros şi mir în faţa mea şi a multora, fără să se fi atins nimeni de ea ore întregi (lucru absolut verificabile), fiind pusă pe masa de pe scena unde se ţinea conferinţa despre noii mucenici (conferinţa a ţinut fără pauză mai multe ore, iar moaştele erau sub ochii multor persoane care pot da.mărturie). După o vreme s-a oprit. Apoi, ajunşi acasă, m-am dus să cercetez coasta şi era uscată. Voiam să culeg mirul, pentru că este făcător de vindecări. Am luat coasta în mână, cu durere că nu mai curgea mir. A început să izvorască, ca şi cum ar transpira. Coasta nu este întreagă şi este subţire. Cam de mărimea unui deget. Este uşoară – aşa sunt moaştele. Înainte cu o săptămână mă îndoisem când izvorâseră mir. Aflând acest lucru, părintele Justin Pârvu spusese maicilor: nu-i nimic că M nu crede, căci necredinţa lui va fi spre mai mare credinţă, lui şi altora.
      Acel oscior sfânt, perfect uscat, nu avea de unde să scoată mir, adică ceva lichid, o seară întreagă (atât de mult, încât se umezise bine pânza, adică procovăţul în care fusese pus) şi, după câteva ore, din nou, pentru o jumătate de oră astfel încât eu să îmbină vata şi să mă umplu pe mâini cu atât de mult mir, că îi ungeam şi pe alţii ca să nu se risipească. Domnul să te bucure!

  13. Pentru cei de mai sus, care nu cred, desi nu am vazut cu ochii mei cand craniul transpira mir, pot spune ca mirosul acelui ulei este extraordinar de frumos. Nu seamana cu mirosul niciunui mir cunoscut (de mine cel putin). E un miros de care nu te mai saturi. Ceva asemator exista la manastirea Calugara din judetul Caras-Severin, unde moastele unui sfant pustnic, necunoscut, emana un miros foarte puternic si neobijnuit.

    De asemenea, senzatia din preajma moastelor mucenicului de la Aiud e foarte puternica (ceva ca o caldura a inimii). Eu personal asa am simtit. Aceeasi senzatie am simtit-o in preajma moastelor parintelui Ilie Lacatusu.

  14. Pingback: Minunile de lângă noi | Jurnalul Bucurestiului

  15. Nu am inteles , ce se vede de fapt? Ceva incert filmat 10 minute din diferite unghiuri. Evident ca bara de like/dislike si comentariile sunt dezactivate in mod prudent…

      • @Cosmin

        Fara sa pun la indoiala buna credinta a autorului textului (nu acelasi lucru as putea spune despre discernamantul acestuia), ma vad nevoit sa spun ca nici eu nu vad ceva concret in acel filmulet. Autosuficienta de care ai dat dovada in raspunsul tau ma face sa zambesc, m-as fi asteptat la ceva mai multa toleranta din partea unui crestin…

      • @ Stan Cristian: filmuletul era singura sursa la indemana in acel moment. Eu fusesem acolo si vazusem cu ochii mei. In plus, sfintele moaste mai izvorasera si alta data mir si miroseau foarte frumos de multi ani. Insusi Parintele Justin Parvu, cand le daduse, a spus ca asa sfant mai rar. Le-am avut aproape o ora in mana saptamana trecuta (le-am avut ore intregi si inainte de a izvora asa, cand doar miroseau frumos, dar si mirosul este o forma de izvorare usoara). Le-am putut venera, dezveli si vedea pe indelete cum izvorasc mir. Asa cum le stiam.
        Ca sa judecam discernamantul cuiva (!) nu ar trebui sa cunoastem toate datele (ceea ce sigur nu cunoastem) si sa avem noi insine discernamant? Eventual sa ni se ceara sau sa fim pusi a judeca (cel putin in cazul public, ca pe blog), caci a lui Dumnezeu este judecata. Inteleg ca dumneavoastra doar va indoiti. Sper sa va fi lamurit sau sa-mi explicati mai mult ce va face sa va indoiti. Fara a avea pretentia ca am discernamant, pentru ca, asa cum spune Sf. Ignatie Briancianinov, cel care se crede neinselat (si de neinselat) duhovniceste, este cel mai mare inselat. Totodata poate v-ar fi de folos sa stiti ca aceste moaste au fost cercetate de mai multi preoti, monahi, teologi, credinciosi si toti au fost de acord cu minunea. Si de discernamantul acelora va indoiti?
        In schimb, suntem chemati a discerne intre Adevar si minciună sau erezie si toti suntem responsabili pentru aceasta.
        In cazul pacatului, minciunii si ereziei toleranaa este ea insasi o minciuna. Ce este da, da este, ce este nu, nu este. Un da si un nu categoric si, pe cat se poate, cu dragoste. Nu ştiu, sa zicem, daca oricine primeşte un ciocan peste mana poate raspunde cu dragoste pe loc, dar sunt mai deschis a crede ca poate spune pe loc Adevărul, adică a-L marturisi pe Hristos care este „minunat întru Sfinţii Săi”. Desigur ca marturisirea deplina este aceea facuta cu dragoste, insa lipsa dragostei in noi nu ne indreptateste sa spunem da minciunii.
        Desigur, in cazul datelor (faptelor) istorice si a interpretarii lor, exista intotdeauna discutii. Tocmai de aceea, as invita si eu la retinere, pentru ca istoria nu este dogma. In schimb, este adevarat faptul ca acesti oameni s-au sfintit. Marturiile sunt puzderie. De asemenea cu noii mucenici din Rusia, pe care cei care au dus-o bine in comunism i-ar putea incrimina la fel de abernat, ca nu sunt sfinti pentru ca era mai bun comunismul decat tarismul (in opinia acelei persoane, care pate a dus-o mai bine sub comunism). Este o coborare a sfinteniei la perspective lumesti.

        Trebuie sa discernem un pic si acestea, nu?

      • @ Stan Cristian

        Spui ca, te asteptai la mai multa toleranta din partea unui crestin.

        Foarte interesant cum apelati unii imediat la toleranta, unii atei, altii sectari, atunci cand vi se aduc argumente grele, de parca Dreapta Credinta ar mai avea nevoie de argumente de sustinere.

        Nu pot fi tolerant cu cei care combat si hulesc Adevarul pe fata si cu rea credinta. Nu pot fi tolerant cu cei care nici macar sa accepte, daramite sa tolereze Adevarul, nu pot. Daca ai nevoie de minuni pentru a crede, iti reamintesc: „Fericiti cei ce au crezut si n-au vazut.”

        Cliseul cu toleranta la care face-ti apel, este cu acea toleranta insuflata de slugoii satanei(acele ONG-uri sponsorizate de satanistul Soros), deoarece in spatele acelei tolerante se ascunde vrasmasul, cu a lui ecumenism, impacarea tuturor religiilor, caci vez Doamne toate duc in aceelasi loc. In realitate ecumenismul = religia universala a lui antihrist. Iata pe cine vreti voi sa il primiti cu bratele deschise, pe antihrist si nu pe Hristos.

        Ba nu! Hristos a zis: “Eu sunt Usa oilor, cine nu intra pe usa este hot si talhar, (Ioam 10:1-9)

        Probabil vei spune acum despre Hristos ca este intolerant.

        Da, negru pe alb, lumina nu se amesteca cu intunericul; ce intelegere este intre Hristos si veliar ?; nu se poate sluji la doi stapani, ori lui Hristos, ori lui mamona, caci pe unu-l vei iubii, iar pe celalalt il vei ura.

        Stan Cristian te intreb: daca intru-un borcan cu miere strecuram o lingurita de fecale si amestecam, mai mananci de acolo ? Sau spui cu zambetul pe buze, sa fim toleranti si mananci?

        Iarta-mi exemplificarea, dar poate ca numai asa vei putea intelege. Sper cel putin…

        Stan Cristian, Adevarul e unul singur, nu lasa loc de interpretari dupa bunul plac al convenabilitatii si opiniei personale a fiecaruia.

        In numele acestui Adevar, atatia si atatia mucenici au patimit, ca sa vina unii si altii sa spuna acum ca au patimit degeaba, ca sunt si alte cai mai usoare? Acei mucenici s-au inselat?
        NU! Nu s-au inselat. Iata de ce moastele lor izvorasc mir cu buna mireasma. Iata de ce „marii savanti” ai umanitatii atee, nu-si pot explica cum poate izvora ceva din piatra seaca. Pentru ca viata noastra merge si dincolo de mormant, nu se termina acolo

        Dumnezeu sa te lumineze, si nu uita, ca daca nu eram tolerant(toleranta crestina, nu cealalta) cu tine, nu m-as fi ostenit sa raspund prin ceea ce am scris. Nu am scris cu ura si nici nu vreau ca sa va cert, pentru ca nu sunt in masura.

        Iertare.

        @ admin,

        daca considerati ca raspunsul meu nu este potrivit, sau depaseste limitele duhului ortodox, va rog sa nu il postati.

        Doamne ajuta.

      • Eu ma lupt sa am dragoste cand spun Adevarul. Ma rog sa-mi dea Domnul aceasta: să mărturisesc Adevărul în iubire. Cu demnitate si fara frica, dar nu cu o vehementa care-i indoiasca pe ceilalti de iubirea mea. Rugati-va, deci, pentru mine!

  16. Pingback: Poze noi cu craniul care a izvorât mir la Mogoșoaia, izvorând mir în altă parte | Blog de Dogmatică Empirică

  17. Pe vremea comunistilor, Parintele devenise o amenintare pt conducerea de atunci. In 1948 dupa ce l-au arestat, il cautau mirenii pe la portile cladirii unde il interogau. Sunt de parere ca Parintele a fost omorat si aruncat in gropile comuniste! Craniul poate fi chiar al sfintiei sale. Cei care poarta in ei chipul Lui Hristos, (duhul sfant) sunt adesea urati si prigoniti pana la martiriu, tocmai pt acelas motiv pt care l-au prigonit si rastignit pe Mantuitorul. In fiecare generatie, vine in lume cate un urmator al Lui Hristos care este martirizat din dif motive. Comunistii aveau nevoie de inf din interiorul Bisericii , si isi trimeteau chiar oameni de-ai lor in locul preotilor omorati. In vremurile noastre, acest „sport” , se numeste” program de protectia mrtorilor”. Li se pun niste mascute pe fata, li se dau o alta identitate, ii recalifica si au oameni infiltrati in toate domeniile! Revenind la subiect, ati aflat unde sunt sf moaste? Va multuesc! Lumina in suflet……

    • Doamna sau domnisoara… iarta-ma ca iti spun, dar vorbesti prostii!
      Adica vrei sa spui ca la Prislop, in mormant, este trupul unui agent comunist?? Pai daca e asa inseamna ca si ala e sfant, pentru ca se fac minuni si la mormant. Existe numeroase marturii. Si mai exista si martorii de la inmormantare care i-au vazut chipul. N-aveti alta treaba decat sa inventati ce nu s-a intamplat?
      Parintele Arsenie Boca e inmormantat la Prislop!
      Craniul mucenicului care a izvorat mir e de la Aiud.
      Parintele Arsenie Boca nu a fost intemnitat niciodata la Aiud! Doar nu il omora securitatea ca sa il duca sa-l ingroape la Aiud.
      Parintele a fost in inchisorile de la Ramnicu Valcea, Fagaras, Brasov, Timisoara, Canal, Jilava si Oradea!

    • Iertati, dar se scrie „lui Hristos”, cu literă mică (l, nu L). Este articol posesiv, nu pronume. Duhul Sfânt, în schimb, se scrie cu litere mari la început.
      Teoria dumneavoastră nu stă în picioare, mă tem.
      Moaştele ştiu prea bine unde sunt, dar trebuie să cer binecuvântare dacă să spun. Bucurie! Iertaţi!

      • Multumesc pt corectare! Teoria mea nu sta in picioare pt ca am gresit cu privire la locul unde l-au ingropat. Un calagur, niciodata nu renunta la barba sa! Este ca si cand intr-o manastire s-ar incuraja pensatul, epilatul, etc! Este podoaba lui ce il face sa fie asemenea Mantuitorului, la chip, evidident! Cararea Imparatiei, a fost scrisa cu un adaos de expresii oltenesti,ori Parintele nu era oltean. Zeghea Mantuitorului de la Biserica Sf Elefterie din Bucuresti, arata clar ca cel ce a fost intemnitat, i-a urmat Lui Hristos si aici si dincolo! Cum a murit Mantuitorul? La Draganescu este o alta pictura prin care cel ce a asternut pe pereti mesajul, vroia sa se inteleaga ca , comunistii au omorat un dumnezeu creeat de om. Vezi pozele de la Draganescu. Comunistul nu era sfant, era doar un proroc mincinos. Parintele Arsenie este cel care face minunile de dincolo si nu comunistul. Parintele este pretutindeni si ajuta pe oricine. Greselile grmaticale au rolul lor, empirica, de acord ca nimic nu este intamplator

      • Greşelile gramaticale nu au rol. Aşa cum răul, ignoranţa etc, nu au. V-am explicat în alt loc diferenţa dintre pronume şi articolul posesiv. Văd că nu doriţi să vă corectaţi.
        Verbul a crea se conjugă la fel cu a lucra. Deci, nu există „creeat”. Şi multe altele.

      • ……rolul lor este de a ne ajuta sa ne corectam.La Draganescu , nu sunt profetii, ci aratari.! In romania se minte mult! Ceeace faceau comunistii in trecut, fac acum masomii……………am deviat de la subiect! Imi cer iertare! Eu imi doresc ca sa ma inchin sf moaste! Daca puteti face public locul lor, va sunt recunoscatoare. Lumina de la Dumnezeu, empirica

  18. Cu tot respectul , nu vreau sa va jignesc, insa se pare ca ati devenit un vanator virtual, gramatical! Nu toti am avut sansa sa studiem „Limba Romana”in de- aproape( cum se scrie corect gramatical?) vedeti dvs, la judecata, Dumnezeu nu ne intreaba cat de mult am studiat,- cultultura nefiind o conditie a mantuirii- ci ne intreaba ce am facut din ceeace trebuia sa facem si ce nu am facut ! Pe dvs , va preocupa greselile altora, pe mine cele sfinte si mantuirea! Eu caut adevarul acolo unde altii vopsesc gardul pe dinafara si il aduc la lumina.Urasc minciuna! Hristos este Calea, Adevarul si Viata! Am spus ca greselile au rolul lor de a ne arata ca gresim cu privire la un anumit lucru: un gand, o traire, etc. Parintele a fost martirizat in ce-a de-a treia intemnitare, iar eu credeam ca a fost pe undeva prin Craiova, Rm Valcea. Datorita acelei greseli, am inteles ca de fapt era vb de Canal. Si vanatorii ca dvs , au rolul lor si anume acela de a arata.Cu stima! Hristos bucuria mea.

    • Iertaţi, dar a-ţi verifica gramatical un text înainte de a-l posta este o chestiune de bun simţ. Mai ales că aceste chestiuni gramaticale se învaţă până în clasa a opta şi nu trăim într-o societate în care accesul la opt clase este ceva excepţional, ca în vremurile în care alfabetizarea era o excepţie din cauza costurilor – lucru care scuza pe unii la citirea Scripturii, Părinţilor şi unor rugăciuni scrise etc.
      Creştinismul a însemnat şi înseamnă şi cultură, respectul faţă de Carte şi scriere – ca de ceva primit de Sus. Cuvântul şi scrierea, Cuvântul scris prin litere (Scripturile) sau prin culori (adică icoanele), sunt sfinte, sunt medii iconice raţionale şi purtătoare de har, care se adresează minţii şi inimii prin simţuri.
      Dumneavoastră doriţi să susţineţi că pocirea cuvintelor nu este şi o necuviinţă la adresa Cuvântului? Că Dumnezeu iubeşte incultura, nepăsarea, uitarea etc? Că nu ne-a dat trup şi minte pentru a le folosi în slujba sa, după putere?
      Cultura poate fi o condiţie a mântuirii, de vreme ce Dumnezeu ne-a dat şi minte şi inimă, iar noi ne lenevim să le folosim şi persistăm în ignoranţă, dar pretindem că facem investigaţii de detectivi istoric şi religios – lucru care ar presupune acurateţe şi logică în abordare. Dacă nu ne interesează exactitatea, precizia, construcţia logică, analiza şi sinteza (inclusiv gramaticală), cum vom înţelege cuvintele Scripturii şi ale Părinţilor, cum vom deosebi Adevărul de minciună, Ortodoxia de erezie. Dacă Sf. Apostoli scriau agramat, ce mai înţelegeam astăzi din scrierile lor? Şi câtă şcoală avea Sf. Ap. Pavel! Dumnezeu ne-a dat, repet, şi minte, ca să o folosim, spre tot lucrul bun, spre Slava Sa!
      Sf. Teodor Studitul spune că în problemele de erezie nu ne scuză poziţia socială sau sărăcia. Toţi suntem responsabili.
      Să nu fim ca cel din Scara, care pretindea că nu iese la ascultare pentru că el se ocupă cu lucruri duhovniceşti, dar voia să vină la masă cu cei care ieşeau la ascultare şi trudă. Ştiţi că stareţul nu l-a chemat la masă, de vreme ce el pretindea că petrece numai în duh. Dar respectivului nu i-a convenit!

  19. Pingback: De astăzi, la biserica din Mogoşoaia, din nou racla cu moaşte de la Aiud | Blog de Dogmatică Empirică

  20. Pingback: MINUNI ALE ZILELOR NOASTRE: un craniu a izvorât mir la Mogoşoaia | ActiveNews

  21. Pingback: Craniul unui Nou Mucenic anonim din gropile comune de la Aiud a izvorât abundent mir

Lasă un comentariu