Şi Biserica Ortodoxă Sârbă cere amânarea Sinodului Panortodox din Creta | LITURGICĂ ŞI MISIOLOGIE ORTODOXĂ

Astăzi, 9 iunie, la Praznicul Înălţării Domnului, patriarhul Serbiei Irineu a emis un comunicat din partea Soborului Arhieresc al Bisericii Sârbe şi o scrisoare adresată patriarhului Constantinopolului Bartolomeu în legătură cu Sinodul Panortodox din Creta, informează saitul oficial al Patriarhiei de la Belgrad.

În acestea Biserica Sârbă cere amânarea Sinodului Panortodox din Creta „până la rezolvarea tuturor neînțelegerilor dintre Bisericile Ortodoxe Locale”. Patriarhia Sârbă a luat act de declaraţiile Bisericii Bulgare şi a Patriarhiei Antiohiei de a nu participa la Sinod, precum şi de propunerea Bisericii Ruse de a organiza o şedinţă preliminară Sinodului.

În cazul în care Sinodul din Creta va avea totuşi loc, aşa cum insistă Patriarhia de Constantinopol, acesta nu poate fi considerat „Sinod Panortodox”, ci o întrunire inter-ortodoxă pregătitoare Marelui Sinod. 

Conform unei declaraţii recente a mitropolitului Ilarion Alfeev, preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, posibil ca în zilele următoare Patriarhia Moscovei să mai organizeze o şedinţă extraordinară a Sfântului Sinod pentru a lua o decizie finală, ţinând cont de ultimele evenimente legate de organizarea şi desfăşurarea Sinodului din Creta.

Sursa: http://www.teologie.net/2016/06/09/si-biserica-ortodoxa-sarba-cere-amanarea-sinodului-panortodox-din-creta/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s