Scrisoarea Manastirii Caracalu de la MUNTELE ATHOS pe tema SINODULUI PANORTODOX. “Afirmatiile cu privire la chestiunile ecleziologice sunt precare si ambigue, permitand interpretari ce se abat de la dogma ortodoxa” | Cuvântul Ortodox

Pr. Peter Heers: Letter from the Holy Monastery of Karakallos, Mt. Athos, regarding the Pan Orthodox Council

[Nota editorului: Aceasta este prima scrisoare din cele trimise de Manastirile Muntelui Athos pe tema Sinodului panortodox]

Sfanta Manastire Caracalu, 6 martie 2016

Catre Venerabila Comunitate a Sfantului Munte,
Karyes

Va imbratisam in Domnul cu dragoste frateasca.

Prin prezenta scrisoare manastireasca, va expunem urmatoarele, legate de Sfantul si Marele Sinod.

In cateva luni, in iunie, Sfantul si Marele Sinod Panortodox se va intruni si va lua decizii care vor fi definitive pentru viitorul ortodoxiei.

Respectati ierarhi, clerici si teologi, din intreg spectrul Bisericilor Ortodoxe Autocefale, si-au exprimat preocuparea si nelinistea cu privire la textele care au fost aprobate de conferintele pre-sinodale si care vor fi supuse discutiei si aprobarii in viitorul Mare Sinod.

Suntem de parere ca Sfantul Munte, care, dupa cum e marturisit, constituie bastionul si arca ortodoxiei, nu poate ramane departe de o asemenea chestiune intr-atat de importanta. 

Dupa cum reiese din studiul textelor pregatite pentru Sinod, afirmatiile cu privire la chestiunile ecleziologice sunt precare si ambigue, permitand interpretari ce se abat de la dogma ortodoxa. 

De asemenea, in textul respectiv se afirma ca deciziile Sinodului vor fi obligatorii pentru intreg trupul Bisericii, lucru ce apasa asupra constiintei ortodoxe. 

Avand in vedere acest lucru, cu smerenie credem ca, in calitate de aghioriti si in acord cu exemplul Parintilor care au fost inaintea noastra, trebuie sa abordam aceasta problema si Sfanta Comunitate ar trebui sa comunice o pozitie asupra Sfantului si Marelui Sinod.

Cu aceste preocupari exprimate si rugandu-ne din inima pentru luminarea de la Domnul cu privire la problemele ecleziologice de mare importanta, incheiem aceasta scrisoare cu caldura frateasca si dragoste intru Hristos,

Staretul Sfintei Manastiri Caracalu,

Arhim, Filoteu cu obstea

Traducere din greaca in engleza: Fr. C. Moody.

Editare: Pr. Peter Heers

Surse: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/04/26/scrisoarea-manastirii-caracalu-de-la-muntele-athos-pe-tema-sinodului-panortodox-afirmatiile-cu-privire-la-chestiunile-ecleziologice-sunt-precare-si-ambigue-permitand-interpretari-ce-se-abat-de-la/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s