La multi ani Patriarhului Ecumenic si felicitări pentru ecumenism și Marele Sinod din partea Marii Loji Nationale Romane 1880

Conform Wikipedia, generalul Savoiu este și arhonte al Patriarhiei Ecumenice! Vedeți: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Bartolomeu_Constantin_Săvoiu

Aniversarea Sanctităţii Sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I

General (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române 1880: “La Mulţi Ani Sanctităţii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I la împlinirea a 76 de ani”.

Astăzi, 29 februarie, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I sărbătoreşte 76 de ani de viaţă. Sfântul Părinte Bartolomeu I este o personalitate excepţională a lumii contemporane, de la data naşterii – 29 februarie – până la activitatea sa în serviciul idealurilor de pace, toleranţă şi iubire între oameni.

De la întronarea Sa ca Patriarh Ecumenic pe 2 noiembrie 1991, Sfântul Părinte a desfăşurat neobosit o acţiune de promovare a idealurilor creştine, a avut întrevederi cu majoritatea şefilor de stat şi de guvern din lume, cu reprezentanţii diferitelor organizaţii internaţionale, transmiţând mesajul său, în numele celor peste 300 de milioane de creştini ortodocşi.

Sanctitatea Sa s-a angajat de asemenea într-o acţiune de promovare a unităţii creştinilor, iar puternica legătură sufletească avută cu Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea continuă cu Sfântul Părinte Papa Francisc. Apropierea celor două Biserici, Romano-Catolică şi Ortodoxă, devine o realitate şi o cerinţă necesară în lumea actuală.

Nu în ultimul rând, Sanctitatea Sa Bartolomeu I s-a angajat în protejarea naturii, fiind un fervent apărător al bogăţiei Pământului creat de Dumnezeul Atotputernic, graţie angajamentului său ecologic primind supranumele de “Patriarhul Verde”.

În urma străduinţei sale neobosite, va avea loc la jumătatea lunii iunie, după 55 de ani de întrerupere, Marele Simod Pan-Ortodox, la Heraklion, în Creta, care va constitui un moment crucial în viaţa Bisericii Creştine Mondiale.

Îi urăm încă o dată La Mulţi Ani, sănătate şi putere pentru a conduce sutele de milioane de creştini-ortodocşi din lumea întreagă.

SURSA:
http://mlnr1880.eu/eveniment/100

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s