12 Mai, Sf. Ioan Valahul, PATRONUL român al CELOR CE SE LUPTA CU SODOMIA (HOMOSEXUALITATEA), CURVIA sau mărturisesc împotriva ISLAMULUI. Să ne rugăm pentru domnul Sorin Dumitrescu!


Preluare de la: Misiune in Africa

Aviz și admiratorilor înflăcărați ai lui Suleiman Magnificul, în urma vizionării serialului turcesc. Cam asa se comportau turcii musulmani cu românii (valahii) creștin-ortodocși, și nu numai cu românii! Și le luau de la sânul mamei și copiii mici și-i făceau luptători anti-români și anti-creștini. De ce uităm așa de ușor cine au fost omorâtorii, siluitorii și martirizatorii strămoșilor noștri? Este bine să vedem TOATE ASPECTELE ISTORIEI, nu doar ce prezintă propaganda romanțioasă turcească (desigur, realizatorii pretind că filmul a încercat să prezinte cât mai bine istoria, însă chiar și unii turci sunt supărați pe film pentru că este tratată viața romanțioasă a lui Suleiman; noi suntem supărați că nu se arată ce criminal de creștini a fost). Mai bine ar privi tinerii noștri filme istorice românești, că ar avea destule lucruri bune de învățat de acolo (jertfă, onoare, sfințenie, istoria și identitatea națională, lupta strămoșilor pentru urmașii de astăzi, prea adesea nevrednici, nu comploturi de alcov, iubăreală, minciuni istorice prin omisiune sau minimalizare, frumos ambalate – căci, desigur, filmul este bine scris, bine jucat, bine regizat, având costume și interioare lucrate și care au deschis în întreaga lume apetitul spre cultura turcească etc, dar nu despre aceasta este vorba acum; ne-am bucura, desigur, SĂ FACĂ ȘI AI NOȘTRI NIȘTE FILME BUNE DESPRE ROMÂNIA VECHE SAU MODERNĂ, NU DOAR UNELE PREMIATE DE APUSENI, DAR ÎN CARE NE PLÂNGEM ÎNTREGII LUMI CÂT DE NU ȘTIU CUM SUNTEM).

Sfântul Ioan Valahul s-a împotrivit până la sânge păcatului curviei împotriva firii (sodomia homosexuală, nu că cea heterosaxuală nu ar fi tot împotriva firii), dar și conform firii (toate acestea sunt păcate morale), precum și al curviei duhovnicești (păcat legat de dogmă, adică lepădarea de Hristos, Singurul și Adevăratul Dumnezeu Întrupat și Mântuitor), fiind martirizat, asemenea Sf. Constantin Brâncoveanu și celor dimpreună cu dânsul, în Constantinopolul cucerit de turci, adică în Istanbul (de fapt, o stricare turcească a expresiei grecești «εις την Πόλη», adică „în Οraș”, Constantinopolul fiind Orașul prin excelență, până astăzi, în mentalitatea greacă și nu numai).

Să auzim  toți, noile și vechile generații, și să ne rugăm Sfântului, ca să nu ajungem de-generații! Sfântul ajută și pe cei care suferă de patima homosexualității sau a desfrâului de orice fel, dar și pe cei caer se luptă împotriva promovării acestor păcate în societate prin legi, propagandă ideologică, mincniună etc. A se vedea scandalul legat de Muzeul Țăranului Român, directorul mason Virgil Nițulescu și audierea această luni (a doua zi după Sf. Ioan Valahul), în urma delațiunii de tip securisto-comunist făcută de V. Nițulescu către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, a domnului academician profesor pictor Sorin Dumitrescu, cel care s-a exprimat public împotriva manifestărilor porfanatoare pro-homosexuale (rularea unui film clasat +18, cu acte homosexuale explicite, dar, în plus, cu intrare liberă și gratuită a minorilor!!!) în templul muzeistic al tradiției ancestrale românești creștin-ortodoxe. Să ne rugăm pentru dușmani, pentru îndreptarea și mântuirea lor, dar mai ales pentru domnul Sorin Dumitrescu și cei care-i stau alături (aproape trei sute de oameni au semnat un auto-denunț către CNCD, arătând că împărtășesc aceleași opinii), pentru apărarea  și întărirea lor în buna-mărturisire!

Vedeți mai jos viața pe scurt a Sfântului Ioan Valahul, preluată de peAcvila30.ro (cărora le mulțumim), unde puteți găsi și varianta pe larg a vieții, slujba și acatistul sfântului! Nu înainte de a citi, tot de la aceeași sursă, poziția critică a Înalt Prea Sfințitului Mitropolit al Tesalonicului, Antim, la adresa propagandei serialelor turcești (să nu uităm că la noi se produce prin postul turcesc Kanal D, unde este plin de emisiuni de prost gust, desuete, curvești sau batjocoritoare la adresa României, românilor, Bisericii):

«Mitropolitul Tesalonicului, întrebat despre critica pe care o face serialelor de film turceşti, printre altele a subliniat: „Când fac zapping şi văd rulând un serial turcesc, atunci imediat schimb canalul».
«Suleiman Magnificul prin măcelurile sale era aproape să desfiinţeze Balcanii întregi, iar acum canalele de televiziune îi fac publicitate ca serial?”, a lămurit Mitropolitul Tesalonicului.» 

«Nu cunoaşteţi intenţiile vecinilor. Acum vor să facă o geamie în Atena, timp în care, dacă Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol schimbă o piatră în vreo biserică, va fi chemată în instanţă» (sursa:MITROPOLITUL ANTIM AL TESALONICULUI: „NU CUNOAŞTEŢI INTENŢIILE VECINILOR”)

și: «În predica sa de astăzi din biserica Sfântului Dimitrie, kyr Antim s-a pronunţat nefavorabil la adresa posturilor tv, care difuzează serialele vecinilor. „Discreditează şi provoacă conştiinţa noastră naţională. Dacă turcii fac minimul pe care-l cerem pentru Patriarhia noastră Ecumenică, vom schimba şi noi tactica. Însă nu putem să ne impunem,  deoarece posturile tv vor să difuzeze aceste programe. Închideţi televizoarele. Eu, oriunde văd un astfel de serial, închid televizorul”.»

de asemenea: «a spus că Mitropolia ajută încă şi pe emigranţii ilegali, dându-le o farfurie de mâncare. „M-au sunat de la emigrări şi au solicitat 70 de porţii de mâncare, deoarece nu aveau cu ce să-i hrănească pe cei reţinuţi. Când aceşti oameni vin şi cer de mâncare, normal că le  oferim. Ca să audă unii care acuză Biserica. De acum înainte statul trebuie să-şi facă treaba”» (sursa: Mitropolitul Antim împotriva serialelor turcești)

+++

SINAXAR 

În această lună, în ziua a douăsprezecea, pomenirea sfântului noului mucenic Ioan Valahul (Românul).

Acest sfânt mucenic a fost din Ţara Românească, născut din părinţi de bun neam şi binecredincioşi, pe la anul Domnului 1644, adică în vremea stăpânirii binecredinciosului domn Matei Basarab. La câţiva ani după ce acesta s-a mutat la Domnul (+ 1654), a venit la domnie în aceasta ţară Mihail Radu (zis Mihnea al III-lea), care, nemaiputând prididi cu plata haraciului şi a birurilor grele cerute de stăpânitorii turci, s-a răzvrătit împotriva acestora, plănuind să se unească cu voievozii ţărilor creştine din jur şi să scape ţara sa de sub robia turcească. Dar sultanul turcesc Mahomed al IV-lea a trimis atunci împotriva lui oaste mare de turci şi de tătari, care au biruit pe Mihnea şi au făcut, ca şi alte dăţi, prăpăd şi pustiire mare în biata ţară, arzând, prădând şi omorând, iar la ieşirea din ţară au luat cu ei şi o mare mulţime de robi dintre români, trecându-i peste Dunăre.

Acestea se petreceau în toamna anului 1659. Iar între cei robiţi atunci s-a aflat şi un tânăr, cu numele de Ioan, care nu avea decât 15 ani. Părinţii lui, cărora nu li se ştie nici numele şi nici locul unde au trăit, îl crescuseră cu grijă, în frica lui Dumnezeu, şi în iubirea de ţară şi de credinţa strămoşească. Pe deasupra, era voinic şi chipeş; frumuseţea lui feciorelnică atrăgea privirile tuturor, încât, pe drumul către Istanbul, un oştean turc mai bogat l-a cumpărat cu gând spurcat, vrând să-l silească spre păcatul blestemat al sodomiei. Dar tânărul s-a împotrivit cu scârbire şi în vălmăşeala luptei cu spurcatul agarean, l-a răpus, încercând să fugă. Fiind prins, a fost legat din nou şi dus la Istanbul, unde l-au dat femeii turcului ucis; aceasta l-a dus în faţa vizirului să-l judece, şi acolo tânărul a mărturisit fără înconjur adevărul. Vizirul l-a predat atunci femeii văduve, pentru ca ea să facă cu dânsul ce va voi.

Stăpâna tânărului nu i-a luat capul, ci văzându-l voinic şi bun de muncă l-a pus la început printre slugile sale; dar văzându-l preafrumos la înfăţişare, s-a aprins de drăcească poftă pentru el, ca oarecând femeia lui Putifar din Egipt pentru Iosif cel preafrumos şi înţelept. Dorindu-l cu înfocare, a încercat la început să-l ademenească cu tot felul de făgăduinţe, spunându-i că îl va lua de soţ dacă el s-ar lepăda de credinţa creştină şi s-ar face mahomedan. Dar el s-a împotrivit cu tărie uneltirilor acestei noi Dalile şi a rămas nestrămutat în credinţa părinţilor lui şi în curăţia trupească. Iar ea văzând că nimic nu izbuteşte, s-a înfuriat şi l-a dat eparhului (mai-marelui cetăţii), ca să-l pedepsească pentru uciderea soţului ei. Acesta l-a azvârlit în temniţă, supunându-l la înfricoşătoare chinuri; femeia venea zilnic la temniţă, încercând necurmat să-l înduplece pe Ioan să-i facă voia, nădăjduind că ceea ce nu izbutiseră fărădelegile ei, vor face ameninţările şi chinurile. Dar viteazul tânăr nu s-a lăsat biruit nici de grozăvia chinurilor, pe care le-a îndurat cu bărbăţie şi cu ajutor de sus, rămânând până la sfârşit, ca un tare diamant, neclintit în credinţa creştină.

Văzând, aşadar, femeia şi prigonitorii că în zadar se ostenesc, au cerut vizirului să-l dea pe tânăr la moarte. Şi scoţându-l din temniţă, călăii l-au dus spre o margine a Istanbulului, la locul numit pe atunci Parmak-Kapi (adică Poarta Stâlpului), lângă Bezesteni (adică piaţa marelui bazar al neguţătorilor); aici i-a pus gâtul în ştreang şi l-au înălţat în spânzurătoare, omorându-l, în ziua de 12 ale lunii mai, într-o vineri înainte de înălţarea Domnului, din anul mântuirii 1662.

Aşa a trecut către veşnicele locaşuri tânărul mucenic român Ioan, în primăvara vieţii sale, când avea numai 17 sau 18 ani. Trupul său feciorelnic va fi fost aruncat în apele Bosforului sau poate a fost îngropat de creştinii cucernici în vreun loc din jurul Istanbulului, unde numai Dumnezeu şi sfântul însuşi ştie. Iar istoria scurtei dar pilduitoarei sale vieţi a aşternut-o în scris marele învăţat grec Ioan Cariofil din Istanbul, care a trăit pe vremea sfântului, fiind martor al pătimirilor lui.

Cu rugăciunile noului mucenic Ioan Valahul, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

2 gânduri despre „12 Mai, Sf. Ioan Valahul, PATRONUL român al CELOR CE SE LUPTA CU SODOMIA (HOMOSEXUALITATEA), CURVIA sau mărturisesc împotriva ISLAMULUI. Să ne rugăm pentru domnul Sorin Dumitrescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s