O nouă adeverire a dogmaticii empirice, a Adevărului Ortodoxiei față de islam, a Dumnezeirii și Învierii lui Hristos: Sfântul Mucenic Ahmed cel Nou (3 mai)

Sfantul Mucenic Ahmed cel Nou

Martirizat la 3 Mai 1682 in Constantinopol
(Din noul Martiriologiu al Sfântului Nicodim Aghioritul)

Acesta avea o sclavă de origine rusă, cu care traia in desfranare, dar îi permitea sa mearga la Biserica creştinilor în zilele de sărbătoare. Cand se intorcea de la biserica, o mireasma neobisnuita iesea din gura ei. Ahmed a întrebat-o ce mănâncă de miroase aşa iar ea i-a zis că mănâncă anafură şi bea aghiasmă. După ce a auzit aceasta, Ahmed a invitat un paroh de la Biserica Mare şi i-a cerut să-i pregătească un loc deoarece doreşte să meargă atunci când va liturghisi patriarhul.

Cand patriarhul a slujit, raze au iesit din degetele sale in momentul in care a binecuvantat poporul, oprindu-se pe capetele tutuor celor prezenti, insa nu si pe capul lui Ahmed. Acest lucru l-a determinat sa se boteze imediat. Si a fost crestin in ascuns pentru multa vreme.

La o adunare in cetate, cei de fata s-au intrebat cine oare sa aiba cea mai mare putere. Fiind prezent si Ahmed, acesta a strigat cat a putut de tare ca credinta crestinilor e cea mai mare putere, marturisind ca si el este crestin, si dupa ce a predicat cu mult curaj taina intruparii a Mantuitorului, a primit fericitul sfarsit al martiriului.

Traducere din limba elina: Sfânta Mănăstire Pantocrator

SURSA: http://acvila30.ro/sfantul-mucenic-ahmed-cel-nou/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s