PĂRINTELE ATHANÁSIOS HENEÍN. ÎNTOARCEREA LA ORTODOXIE A CONDUCĂTORULUI COPŢILOR DIN ATENA

Minunat se atrage atenția și aici:

LIDERUL RELIGIOS AL COPŢILOR DIN ATENA S-A ÎNTORS LA ORTODOXIE DATORITĂ DRAGOSTEI REALE A MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU

Iar noi nu putem adăuga decât faptul că acestea sunt roadele iubirii întru Adevăr a celor care au experiat roadele harice ale experierii dogmei Ortodoxe și care, din iubire autentică (ecumenismul este falsă iubire, iubirea fără Adevăr, ipocrită), le împărtășesc pe acestea celor care au experiat lipsa acestor roade în afara Bisericii celei Una și Unice. Unde sunt cei care văd ură în rostirea patristică a rânduielii Sinodikon-ului? Iată că faptele și rezultatele Înaltului Serafim al Pireului arată altceva! „Bucurie se face în cer și pe pământ pentru un suflet care se pocăiește…!”. Aliluia!.

MM

………

PĂRINTELE ATHANÁSIOS HENEÍN. ÎNTOARCEREA LA ORTODOXIE A CONDUCĂTORULUI COPŢILOR DIN ATENA

În faţa unui astfel de eveniment, în locul cuvintelor noastre e mai bine să vorbească însuşi Părintele Athanasie despre binecuvântata sa întoarcere la Viaţa cea adevărată, la Adevăr, care există doar în unica Biserică Catolică şi Apostolică, în Ortodoxie. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru lucrările lui minunate şi îi urăm Părintelui Athanasie, cu mijlocirile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi ale tuturor Sfinţilor, ca Domnul noastru Iisus Hristos să-l binecuvinteze, să-l miluiască şi să-l sprijine pe el şi pe întreaga lui familie. De asemenea, îi mulţumim pentru încrederea pe care ne-a arătat-o şi pentru textele pe care ni le-a trimis şi pe care le publicăm încet-încet în greacă şi arabă, spre folosul sufletesc şi slava lui Dumnezeu:

Mulţi vorbesc despre erezie, unii chiar scriu despre ea, dar puţini sunt cei care s-au hrănit cu amărăciunea ereziei, şi cu mult mai puţini sunt cei care o au trăit-o şi şi-au dat sângele ca să se elibereze din captivitatea ei”.

Erezia este un mod de viaţă, este o mare închisoare, este o boală atât sufletească, cât şi trupească. Eu, Athanásios Heneín, le-am trăit toate aceste lucruri tragice, conducător fiind al comunităţii copte din Atena vreme de 15 ani.

Copţii împart persoana lui Hristos al nostru şi desfiinţează realitatea interumană şi prezenţa Lui reală în lume şi în Biserică.

Minunea vindecării mele şi a întoarcerii mele la mama noastră, Biserica Ortodoxă, s-a făcut prin Harul lui Dumnezeu cel Întreit, dar şi datorită dragostei reale a Preasfinţitului Mitropolit al Pireului, k. k. Serafim, a lui gheronda Methódios Kritikoú şi a părinţilor Sfintei Mânăstiri a lui Hristos Înviat.

Aceste cuvinte pe care le citeşti, iubite cititor, sunt mărturisire a credinţei, dar şi exemplu de recunoştinţă, precum şi o chemare la conlucrarea noastră, a tuturor, pentru ajutorarea copţilor simpli (din care 15000 locuiesc în Atena) spre a cunoaşte frumuseţea Ortodoxiei.

Părintele Athanásios Heneín

(Sursa grecească: http://anavaseis.blogspot.com/2012/03/blog-post_4960.html#more)

PRELUAT DE PE: http://presaortodoxa.wordpress.com/2012/03/20/parintele-athanasios-henein-intoarcerea-la-ortodoxie-a-conducatorului-coptilor-din-atena/

Reclame

Un gând despre „PĂRINTELE ATHANÁSIOS HENEÍN. ÎNTOARCEREA LA ORTODOXIE A CONDUCĂTORULUI COPŢILOR DIN ATENA

  1. Pingback: PĂRINTELE ATHANÁSIOS HENEÍN. ÎNTOARCEREA LA ORTODOXIE A CONDUCĂTORULUI COPŢILOR DIN ATENA « Slujirea Apostolic-Misionară a Bisericii Ortodoxe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s